CNC esztergaközpont L400MC

L400MC | L400LMC

A Hyundai WIA által több éves szakértelemmel és a legújabb technológiával tervezett L400MC CNC esztergaközpont sorozat egy olyan esztergálóközpont, amely maximalizálja a termelékenységet és a teljesítményt.

  • A tengelyeken alkalmazott csúszóvezetékek biztosítják a merevséget
  • Közvetlenül kapcsolódó, minden az egyben típusú felépítés a magas pontosság és szilárdság érdekében
  • Kettős rögzítési módszer a nagy pontossági igényekhez
  • Minimalizált hődeformáció a főorsóban
  • Kétfokozatú főorsó hajtómű az L400MC sorozat esetében (L400MA: szíjhajtás)
  • Növelt furatátmérőjű főorsó (L400C sorozat)
centru strunjire cnc L400A - strunjire intensivă

Egy részből álló ágyszerkezet

Az L400MC sorozatot 45°-os ferde gépággyal tervezték, amit végeselem analízissel (FEA) fejlesztettek ki a rezgések elnyelésére és a melegedés minimalizálására. Ez biztosítja a stabil alapot a nagy teljesítményű, precíz forgácsolási képességekhez.

batiu structură monobloc înclinat la 45 - centru strunjire cnc L400A

Szánvezeték

Csúszóvezeték

Az L400MC sorozat minden tengelyét csúszóvezetékkel tervezték a jobb mozgási képesség érdekében. A csúszóvezetékek kiváló teljesítményt nyújtanak a nagy igénybevételű forgácsolás okozta rezgések kompenzálásában.

centru strunjire cnc L400A - ghidaje tip box

Golyósorsó

Az előfeszített, nagy átmérőjű golyósorsók megakadályozzák a hő okozta deformációt. Továbbá, a kettős rögzítési módszer javítja a merevséget.

Főorsó

Ideális főorsó nagy igénybevételhez

A termikusan szimmetrikus orsóház speciális hőszigetelő lemezzel rendelkezik, amely blokkolja a hőt és fenntartja a nagy pontosságot a hosszú és folyamatos megmunkálások során. A fokozott stabilitás elérése, még nagy igénybevételű forgácsolás során is, P4 dupla hengergörős csapágyak és ferde hatásvonalú csapágyak kombinációjának alkalmazásával valósul meg.

A kettős rögzítő eszköz elválasztja az orsócsapágyat és a szíjtárcsát, hogy megakadályozza az orsócsapágy előfeszítésének csökkenését megszakított felületek forgácsolásánál, nagy igénybevételű forgácsolásnál, a behúzó henger működésénél és a szíjtárcsa feszítése során.

Kétfokozatú hajtómű

A nem hajtott szerszámtartós revolverrel szerelt gépek esetében, a főorsó hajtásához kétfokozatú hajtóművet alkalmaznak. Ez alacsony fordulatszámon erőteljes nyomatékot, nagy fordulatszámon pedig stabil forgást biztosít.

Szíjhajtás

Az L400MC/LMC főorsó kialakításából (fogaskerék hajtás) adódóan nem képes a 0,001˚-os szögpontosságot szabályozni a mechanikai jellemzők miatt. Ha pályavezérlésre van szükség, kérjük, válassza a szíjas (fogaskerék nélküli) főorsót. (L400MA: szíjhajtás alapfelszereltségként)

C-tengely vezérlés (‘M’ típus)

A C-tengely 0,001°-os szabályozásra képes, ha hajtott szerszámtartót alkalmazunk. A megmunkálási képesség esztergálási és marási műveletekkel bővül.

Növelt furatátmérőjű főorsó (L400MC sorozat)

Az Ø181 mm-es (7,1″) növelt furatátmérőjű főorsó kiváló teljesítményt nyújt csőmegmunkálás során. Továbbá, a főorsó 2,705 Nm-es nyomatéka optimális a nagy igénybevételű forgácsoláshoz.

Revolverfej

Szervó revolverfej

Az L400MC sorozat nagyméretű, 12 szerszámhelyes revolverfeje biztosítja jobbos vagy balos szerszámok elhelyezését minden pozícióban. A kétirányban forgatható revolverfej egy Ø260 (Ø10,2″) átmérőjű íves tengelykapcsolóhoz van rögzítve, és egy nagy nyomatékú motor hajtja. Az 1/8000 fokos ismételhetőség 11 tonna befogóerő mellett lehetővé teszi a nagy pontosságú megmunkálást és a nagy igénybevételű forgácsolást.

Turelă acționată cu servomotor

20 Bar-os (290 psi) nagynyomású hűtőközeg

A revolverfej 20 Bar-os (290 psi) nagynyomású hűtőközeg használatához lett tervezve, és optimális teljesítményt nyújt a nehezen forgácsolható anyagok megmunkálásakor.

BMT75 Revolverfej

A szerszámtartót a BMT revolverfejen négy csavar és egy retesz rögzíti a revolverfej csatlakozási felületéhez, ami lehetővé teszi a szerszám erős rögzítését nagy megbízhatóságot biztosítva a merevség és a pontosság terén.

Hajtott szerszámtartó

A megmunkálási képességet növeli az egyenes hajtott szerszámtartó alkalmazása, ami képes a munkadarab oldalait megmunkálni, illetve a szöghajtásos szerszámtartó alkalmazása, ami képes belső felületek megmunkálására.

L400MC sorozatú nagy pontosságú CNC esztergák

Automatikus szerszámbemérés

A forgácsoló szerszámok gyors és pontos kalibrálása a szerszámbemérő kar hozzáadásával történik. Minden egyes szerszámcsúcsot kézi üzemmódban kell egy érzékelőhöz érinteni, amely automatikusan beviszi a pozíciót.

Lineáris útmérő

A lineáris útmérők növelik a pozicionálási pontosságot és csökkentik a hőtágulás okozta torzulást, ezáltal pontosabb alkatrészeket biztosítanak.

Állóbáb

A hosszú alkatrészek, például tengelyek, esetében az állóbáb növeli a merevséget és minimalizálja a rezgést.

Szerszámtartó hosszú furatszerszámokhoz

Hosszú furatszerszámokhoz kialakított szerszámtartók használatával mélyebb furatok felületeinek gyorsabb és pontosabb megmunkálása lehetséges.

Beépített szegnyereg

Az automatikusan vagy manuálisan vezérelhető beépített szegnyereg nagy pontosságot biztosít még nagy igénybevételű forgácsolás során is.

Műszaki adatok L400MC

Max esztergálási átmérő [mm]560
Max esztergálási hossz [mm]1,180
Meghajtás típusafogaskerék
Tokmány mérete [inch/mm]15″/381
Orsó fordulatszám [fordulat/perc]2,000
Orsó teljesítmény [kW]37/30
Orsó nyomaték [Nm]3,073/2,490
Mozgástartomány (X,Y) [mm]320/1,200
Gyorsjárati előtolás [m/min]20/25
Szánvezeték típusacsúszóvezeték
Szerszámok száma12
Szerszám méret (esztergálás/marás) [mm]32/63
Marószerszám sebessége [fordulat/perc]4,000

Műszaki adatok L400LMC

Max esztergálási átmérő [mm]560
Max esztergálási hossz [mm]2,100
Meghajtás típusafogaskerék
Tokmány mérete [inch/mm]15″/381
Orsó fordulatszám [fordulat/perc]2,000
Orsó teljesítmény [kW]37/30
Orsó nyomaték [Nm]3,073/2,490
Mozgástartomány (X,Y) [mm]320/2,200
Gyorsjárati előtolás [m/min]20/20
Szánvezeték típusacsúszóvezeték
Szerszámok száma12
Szerszám méret (esztergálás/marás) [mm]32/63
Marószerszám sebessége [fordulat/perc]4,000

Hasonló termékek

Források / Külső hivatkozások