KL2300A CNC Eszterga

KL2300A | KL2300LA

A KL2300A egy 8 hüvelykes eszterga, amely a koreai gépiparban egyedülállónak számít. Figyelemre méltó a főorsónak, az eszterga központi egységének, a jelentősen megnövelt teljesítménye, amely kiváló forgácsolási teljesítményt biztosít. A gép a HYUNDAI WIA esztergatechnológiájának igazi eredménye.

KL2300A CNC Eszterga
  • Nagy pontosságú és merevségű, egy részből álló gépágy
  • Megnövelt távolság a vezetősínek között
  • Növelt élettartam többlépcsős teleszkópos burkolatok alkalmazásával
  • A forgácskihordás egyrészes hűtőközeg tartályon keresztül történik

Nagy pontosságú és merevségű, egy részből álló gépágy

A 45°-ban döntött ferde ágyat négyzetes és csőszerű bordaszerkezettel tervezték. Kiváló teljesítményt nyújt a rezgéselnyelésben, és nagy merevsége lehetővé teszi a nagy igénybevételű forgácsolást.

KL2300A CNC Eszterga

Egyrészes hűtőközeg tartály

A hűtőközeg tartály egyrészes konstrukcióként van kialakítva, így nincs eltömődés a túlfolyó és a vágóolaj tömlője között. A forgács eltávolítása a gép jobb oldalán lehetséges, a fejlesztett forgácskihordási képesség útján.

Szánvezeték

Lineáris vezeték

A KL2300A a Z-tengelyen görgős LM-vezetékeket alkalmaz, amelyek nagy merevséget és sebességet biztosítanak a termelékenység javítása érdekében.

Megnövelt távolság a vezetősínek között

Egy szerszámgép előtolási kapacitása nagymértékben függ attól, hogy a vezetősínek közötti távolság mekkora az előtoló tengelyen. Ha a vezetősínek közötti távolság túl kicsi, a szán kevésbé válik merevvé, ha túl nagy, akkor középen megereszkedik és lefelé süllyed. E technikai kihívás megoldására a KL2300A-t úgy tervezték végeselemes módszer (FEM) analízissel, hogy a vezetősínek közötti távolság az X-tengelyen 250 mm (9,8″), a Z-tengelyen pedig 350 mm (13,8″) legyen, ami lehetővé teszi a kiváló minőségű, nagy merevségű megmunkálást nagy igénybevételű forgácsolási környezetben.

Golyósorsó

A golyósorsó, az előtolás során keletkezett hő miatti, megnyúlásának megakadályozása és az előtoló tengely holtjátékának megszüntetése érdekében a golyósorsót mindkét végén 4 soros precíziós ferde hatásvonalú csapágyakkal előfeszítik és rögzítik.

KL2300A CNC Eszterga

Főorsó

Nagy pontosságú orsó

A főorsót a nagyobb méretű gépeken gyakran megtalálhatóakhoz hasonlóra tervezték. A kúpgörgős csapágyak és ferde hatásvonalú golyóscsapágyak kombinációja kimagaslóan nagy forgácsolási teljesítményt eredményez. Emellett, a megmunkálási teljesítményt növeli a bordásszíj alkalmazása a zaj csökkentésével és a szíjcsúszási problémák minimalizálásával. A főorsót labirintus szerkezetűre tervezték, hogy minimalizálják a hűtőfolyadék okozta esetleges csapágysérüléseket és javítsák a megmunkálás stabilitását.

Szegnyereg

A KL2300A alapfelszereltségként szegnyerggel van ellátva magas minőségű megmunkáláshoz.

Szervó revolverfej

A KL2300A revolverét nagy teljesítményű AC szervomotor hajtja, ami javítja a megmunkálás megbízhatóságát. A 3 részes tengelykapcsoló kiváló teljesítményt nyújt a szerszámváltásnál. A nagy teljesítményű hidraulikus szerszámrögzítő rendszer minimalizálja a szerszámcsúcs elmozdulását a megmunkálás során.

Szerszámtartó

A merevség növelése érdekében a szerszámtartók rögzítéséhez M10-es csavarokat, a fúrószerszámtartók rögzítéséhez pedig M12-es csavarokat használnak.

20 Bar-os (290 psi) nagynyomású hűtőközeg

A revolverfejet 20 Bar-os (290 psi) nagynyomású hűtőközeg használatához lett tervezve, és optimális teljesítményt nyújt a nehezen forgácsolható anyagok megmunkálásakor.

Műszaki adatok KL2300A

Max esztergálási átmérő [mm]355
Max esztergálási hossz [mm]440
Meghajtás típusaszíj
Tokmány mérete [inch/mm]8″/203,2
Orsó fordulatszám [fordulat/perc]4,000
Orsó teljesítmény [kW]18.5/15
Orsó nyomaték [Nm]353.2/214.8
Mozgástartomány (X,Y) [mm]220/440
Gyorsjárati előtolás [m/min]36/36
Vezető típusaLM
Szerszámok száma12
Szerszám méret (esztergálás/marás) [mm]25/40

Műszaki adatok KL2300LA

Max esztergálási átmérő [mm]355
Max esztergálási hossz [mm]560
Meghajtás típusaszíj
Tokmány mérete [inch/mm]8″/203,2
Orsó fordulatszám [fordulat/perc]4,000
Orsó teljesítmény [kW]18.5/15
Orsó nyomaték [Nm]353.2/214.8
Mozgástartomány (X,Y) [mm]220/560
Gyorsjárati előtolás [m/min]36/36
Vezető típusaLM
Szerszámok száma12
Szerszám méret (esztergálás/marás) [mm]25/40

Hasonló termékek

Források / Külső hivatkozások