HS6300/8000 Vízszintes Megmunkáló Központ

HS6300 | HS8000

A HS6300/8000 vízszintes CNC megmunkáló központot nagy pontosságú szerkezettel, nagy sebességű motororsóval és merev vezetékrendszerrel tervezték, ami növeli a pontosságot és csökkenti a hődeformációt az alkatrészek megmunkálása során.

HS6300/8000 Horizontal Machining Center
  • A HS6300/8000 vízszintes megmunkáló központ nagy sebességű és merevségű görgős vezetékkel rendelkezik minden tengelyen
  • 2 fokozatú főorsó-hajtómű a nagy igénybevételű forgácsoláshoz
  • Nagy sebességű motororsó (12 000 fordulat/perc, opcionális)
  • Big Plus orsó alapfelszereltségként
  • Minimális helyigény az optimális elhelyezéshez

Felépítés

Fordított „T” típusú ágy

Az ágyat fordított „T” szerkezettel tervezték, ahol a megfelelő magasság és vastagság nagy merevséget biztosít.

HS6300/8000 Horizontal Machining Center

Lépcsős típusú ágyszerkezet

Lépcsős típusú gépágy került alkalmazásra, hogy kellőképpen ellenálljon a Z-tengelyes megmunkálás során keletkező lökéseknek. A stabilitást tovább javítják az előtoló egységek és az alacsony súlypontú kialakítása.

Optimalizált szerkezet elemzéssel

Optimális szerkezet a Hyundai-WIA egyedi szerkezeti elemzése révén. Így, az oszlop merevebb lett annak ellenére, hogy az előző modellhez képest kisebb a súlya.

Szánvezeték

Nagy sebességű görgős lineáris vezeték

A forgácsolási idő csökkentése és a merevség növelése érdekében görgős lineáris vezetékek kerültek alkalmazásra. Mindegyik tengely közvetlenül egy rendkívül megbízható digitális szervomotorhoz van csatlakoztatva a nagy merevség és a minimális hődeformáció biztosítása érdekében.

Guideway

Kettős rögzítésű golyósorsó

Az előtolás stabilizálása, a golyósorsó mindkét végét rögzítve, a kettős rögzítési módszerrel történik.

Az előfeszített golyósorsó minimalizálja a hőtágulást és összehúzódást, illetve tovább erősíti a merevséget a kettős rögzítéssel. Ezenkívül a golyósorsók és a rendkívül megbízható digitális szervomotorok fémlemezes tengelykapcsolóval vannak csatlakoztatva a tengelykapcsoló törésének és a holtjáték elkerülése miatt.

Golyósorsó hűtés

A minden tengelyen alkalazott, folyadékhűtésű golyósorsók csökkentik a hőtágulást, ami növeli a precíziós megmunkálási képességet.

ball screw

Főorsó

Hajtóművel hajtott főorsó

A hajtóművel hajtott főorsó alacsony fordulatszámon nagy nyomatékot és nagy fordulatszámon stabil forgást biztosít. Ez széles körű megmunkálást tesz lehetővé. A tervezésénél a maximális merevség fontos szempont volt, ezért a főorsó ferdehatásvonalú golyóscsapágyakkal van szerelve. Továbbá, a szerszámbefogó nagy szorítóereje javítja a forgácsolási képességet. A 22 kW (29,5 LE) maximális teljesítményű és 8000 fordulat/perces maximális sebességű váltóáramú motor alkalmas nagy igénybevételű és nagy sebességű forgácsolásra. A főorsó olajhűtő rendszerét úgy tervezték, hogy minimálisra csökkentse a hődeformációt.

Motor integrat în arbore

Motororsó

Az ultraprecíziós ferde hatásvonalú golyóscsapágyak használatával a főorsó nagy gyorsulása és lassulása érhető el. Az orsófejet úgy tervezték, hogy minimalizálja a főorsó hőtágulását, illetve a hidraulikus Power szerszámrögzítő rendszer használatával a megmunkálás stabilitása megnőtt.

Főorsón keresztüli szerszámhűtés

A főorsón keresztüli belső hűtés rendkívül hasznos mély furatoknál. Segít növelni a szerszám élettartamát, miközben csökkenti a ciklusidőt.

Főorsó két felületen felfekvő szerszámtartókhoz

A Big Plus orsórendszer (BBT50) két felületen történő felfekvést biztosít az orsófelület és a szerszámtartó karimás felülete között.

Automatikus szerszámváltó és szerszámtár

A szerszámtár alapfelszereltségként 40 szerszámot, opcióként pedig modelltől függően akár 120 szerszámot is képes befogadni. A szervovezérlés, a rögzített címzésű szerszámválasztási módszer és a különálló tárvezérlőpanel növeli a felhasználó kényelmét. Az ikerkaros ATC gyors és megbízható szerszámcserét biztosít a mellékidő csökkentése érdekében.

Magazinul de scule de la 40 până la 120 de scule ca opțiuni - centru orizontal cnc HS4000

Automatikus palettaváltó és paletta

A HS6300/8000 alapfelszereltségként rendelkezik egy forgó palettaváltóval. Berakásnál a paletta 90°-onként forgatható és rögzíthető a munkadarabok kényelmes be- és kirakásához.

A paletta rögzítésére az asztalon elhelyezett rögzítőkúpok szolgálnak. A kúpok belsejében a paletta rögzítésére szolgáló szorítóeszközök találhatók, amelyek alkalmasak a nagy igénybevételű forgácsoláshoz. Az 1°-os indexasztal nagy pontosságú ívelt tengelykapcsolóval van felszerelve a pontos pozíciónáláshoz.

Levegős tisztító rendszer

A palettaváltási ciklus során az asztalon lévő kúpokból érkező erős légsugarak segítenek eltávolítani a forgácsot, és tiszta felületet biztosítanak a paletta elhelyezéséhez. Ez adja a paletta nagy pontosságú pozicionálását és garantálja az optimális merevséget.

paletare APC de mare viteză

Műszaki adatok HS6300

Asztal mérete [mm]630×630
Asztal terhelhetőségey [kg]2 – 1,200
Főorsó meghajtás [típusa]fogaskerék
Főorsókúp kialakítása [típusa]BBT50
Max. főorsó fordulatszám [rot/min]8,000
Főorsó teljesítmény [kW]22/18.5
Főorsó motor nyomatéka [Nm]781/657
Mozgástartomány (X/Y/Z) [mm]1,050/875/875
Gyorsjárat (X/Y/Z) [m/min]50/50/50
Vezeték [típusa]LM
Szerszám férőhelyek száma40
Raklapok száma2
HS6300/8000 Horizontal Machining Center

Műszaki adatok HS8000

Asztal mérete [mm]800×800
Asztal terhelhetőségey [kg]2 – 1,600
Főorsó meghajtás [típusa]fogaskerék
Főorsókúp kialakítása [típusa]BBT50
Max. főorsó fordulatszám [rot/min]8,000
Főorsó teljesítmény [kW]22/18.5
Főorsó motor nyomatéka [Nm]781/657
Mozgástartomány (X/Y/Z) [mm]1,050/875/875
Gyorsjárat (X/Y/Z) [m/min]50/50/50
Vezeték [típusa]LM
Szerszám férőhelyek száma40
Raklapok száma2

Hasonló termékek

Források / Külső hivatkozások