XF8500 5 Tengelyes Megmunkáló Központ

XF8500

Az XF8500 5 tengelyes függőleges megmunkáló központ, amelyet a HYUNDAI WIA Europe K+F Központ fejlesztett ki. Az XF sorozat a gép és a technológia tökéletes keveréke, hogy a lehető legmagasabb minőséget érje el a kompozit megmunkálásban és a formamegmunkálásban, a lehető legmagasabb minőséggel, amely olyan élvonalbeli tervezési jellemzőiből adódik, mint például a monoblokk típusú ágyszerkezet, az X/Z tengelyes dobozban dobozszerkezet stb.

Centru vertical 5-axe XF8500
XF8500 5-tengelyes megmunkáló központ
  • Nagy sebességű és nagy pontosságú 5 tengelyes megmunkáló központ közepes és nagy méretű termékekhez.
  • Egy darabból álló oszlopágyas szerkezet az optimális szerkezeti elemzésnek köszönhetően – A merevség 130%-kal javult
  • Kiváló minőségű megmunkálás tervezési módszertannal, amely minimálisra csökkenti a vibrációt és a hőelmozdulást az utazás során
  • A lineáris és a forgó mérleg alapfelszereltsége a magas megmunkálási minőség érdekében
  • A beépített orsó nagy sebességet és pontosságot biztosít – Az orsó elmozdulásérzékelője szabványos
  • A DDM forgóasztal egyidejű 5 tengelyes mozgást biztosít, amely lehetővé teszi összetett prizmás alkatrészek megmunkálását.

Élvonalbeli technológia

Az XF sorozatú 5 tengelyes függőleges megmunkáló központot a HYUNDAI WIA Europe R&D Center a világ legjobbjai közé fejlesztette. Az XF sorozat a gép és a technológia tökéletes ötvözete, hogy a kompozit megmunkálás és a szerszámok megmunkálása terén a lehető legmagasabb minőséget érje el. Ez a legmodernebb tervezési jellemzőknek köszönhető, mint például a monoblokk típusú ágyszerkezet, az X/Z-tengely keretes rendszere, stb.

Centru vertical 5-axe XF6300 - Masă rotativă
XF8500 5 tengelyes megmunkáló központ

Optimalizált szerkezet elemzéssel (FEM)

Az XF sorozatot a HYUNDAI WIA exkluzív szerkezeti elemzése révén optimális struktúrájúra tervezték.

Egy részből álló oszlop / gépágy kialakítás
(Merevség 130%-kal javítva)

Az XF sorozatot integrált, egy részbőll álló ágy- és oszlopszerkezettel tervezték, amely a különálló szerkezetekhez képest kiváló stabilitást biztosít. Az egy részből álló szerkezet nagy merevséget és kiváló rezgéselnyelést nyújt, kivételes teljesítményt és kiváló felületi minőséget biztosítva.

Structură batiu de tip box

A monoblokk kialakítás és az integrált ágy- és oszlopszerkezet nagy merevséget biztosít, amely kiemelkedő dinamikai jellemzőket eredményez.

  • Nagy merevségű szerkezet az oldalfalon lévő könnyítések nélkül és minimális számú könnyítéssel a felső és az alsó felületen
  • Nagy merevségre optimalizált öntött bordás szerkezet
  • Az integrált forgó asztal A-tengely/oszlop szerkezete nagy merevséget és kiemelkedő pontosságot biztosít
  • Az ágyszerkezet ergonómikus kialakítása lehetővé teszi a munkatér könnyű megközelítését

Motororsó

A motororsó minimalizálja a rezgést, így lehetővé teszi a kiemelkedő teljesítményt a nagy pontosságú forgácsolási feladatoknál, például az öntőszerszámoknál.

Orsóhűtés

Az orsó hőmérsékletét egy olajhűtő segítségével szabályozzák. Ez biztosítja az orsó egyenletes hőmérsékletét, ami minimalizálja a hőtágulást.

HSK szerszámtartó

HSK szerszámtartó került alkalmazásra a pontos pozícionálás érdekében, hogy nagy fordulatszám esetén az orsó kúpja kisebbet táguljon. Ez kiváló pontosságot biztosít az öntőformák megmunkálásához.

Dönthető forgó asztal

Oszlopba integrált asztal

Az A-tengelyű asztalt úgy tervezték, hogy az oszlopba legyen integrálva. Ehhez az asztal rögzítése a HYUNDAI WIA szabadalmaztatott módszerével történik, amely során egy speciálisan kifejlesztett epoxigyantát fecskendeznek az oszlop és az asztal közötti résbe. Ez az összeszerelési technika kiváló szorítóerőt biztosít, és az oszloptól érkező ütések jelentős mértékben csillapítva vannak.

DDM dönthető forgó asztal

Az XF sorozat billenő forgó asztalát úgy tervezték, hogy nagy pontosságú, nagy sebességű, egyidőben 5 tengelyes mozgásra legyen képes, amely lehetővé teszi az összetett prizmás alkatrészek megmunkálását kiváló pontossággal és felületi minőséggel. A rendszer direkt hajtású motort (DDM) használ, amely nagy pontosságot és nagy sebességet biztosít a jobb termelékenység érdekében. Az integrált A-tengelyes ágy/oszlop kialakítás nagy merevséget biztosít.

Szánvezeték jellemzők

A Z-tengely szimmetrikus szerkezete

A Z-tengely szimmetrikus szerkezete révén, ahol a mozgó tengely az orsó súlypontjával van egy vonalban, a mozgás közbeni rezgés és hőtágulás minimálisra csökkenthető.

Y-tengely kettős golyósorsós szerkezete

Az Y-tengelyt két golyósorsó és motor hajtja meg, hogy példa nélküli sebességet, pontosságot, stabilitást és gyorsulást produkáljon az általános célú gépekhez képest.

4-vezetékes szerkezet az X tengelyen (X-kocsi rendszer)

Az XF8500 X-tengelye kereszttartóba épített 4 vezetékes szán kialakítású a jobb szilárdság és a minimális hőtágulás érdekében.

Nagy sebességű görgős lineáris vezetékek

Az XF sorozat görgős lineáris vezetékkel rendelkezik, amely nagyobb gyorsulássa révén csökkenti a mellékidőt, miközben nagy merevséget biztosít.

Nagy pontosságú lineáris útmérő

Az XF sorozat minden tengelyen lineáris útmérővel van felszerelve, amelyek nagy pontosságú pozicionálást biztosítanak, és kompenzálják a golyósorsók hőtágulását, biztosítva a rendkívül pontos megmunkálást.

Ezenkívül, a mérőléc minden tengelyen a golyósorsó közvetlen közelében van felszerelve. További előnye, hogy a műveletek során nincs szükség alaphelyzetbe történő visszaállásra.

Automatikus szerszámváltó és szerszámtár

A 4,5 másodperces szerszámváltási idő (megmunkálástól megmunkálásig) a legjobb a kategóriájában. A fogasléces szerszámváltó mechanizmust azért fejlesztették ki, hogy a rendkívül összetett 5 tengelyes megmunkálási alkalmazásokhoz példátlanul nagy szerszámkapacitást adjon. Alapfelszereltségként egy 34 szerszámot tartalmazó, egylépcsős állványos tárat biztosítunk. A 68 és 102 szerszámos kapacitás opcionális.

Szerszámtár

A szerszámtárat és a munkateret egy tolóajtó választja el egymástól teljesen, hogy megakadályozza a szerszámtár hűtőfolyadékkal és forgáccsal való szennyeződését a nagy pontosság és tisztaság fenntartása érdekében. A szerszámváltó és a munkatér közötti minimális távolság lehetővé teszi a gyors szerszámcserét. Továbbá, nincs szükség az A-tengely alaphelyzetbe való visszaállítására, az ütközés elkerülhető az A-tengely pozíciójától függetlenül.

Műszaki adatok XF8500

Asztal mérete [mm]850×400
Asztal terhelhetőségey [kg]1,000
Főorsó meghajtás [típusa]Beépített
Főorsókúp kialakítása [típusa]HSK-A63
Max. főorsó fordulatszám [rot/min]15,000
Főorsó teljesítmény [kW]31/25
Főorsó motor nyomatéka [Nm]153/123
Mozgástartomány (X/Y/Z) [mm]850/920/600
Gyorsjárat (X/Y/Z) [m/min]45/45/45
Vezeték [típusa]ROLLER
Szerszám férőhelyek száma34
Szerszámcsere idő (Chip To Chip) [sec]6.8

Hasonló termékek

Források / Külső hivatkozások